Prohledat tento blog

2023-05-15

Trochu srandy s AI nakonec

Menší pokus, který nebude součástí mého výzkumu umělé inteligence (AI), bude pokus přimět ji udělat naprosto absurdní kázání:


Z něj vyplynulo, že je schopna kázat úplné pitomosti, ale tím se od neumělé inteligence také moc neliší. Dostane příkaz:

"Jaký biblický verš by se hodil ke kázání, které by mělo vést k tomu, že křesťan by měl hrát hokej":



Jeden z možných biblických veršů, který by se hodil ke kázání, které by mělo vést k tomu, že křesťan by měl hrát hokej, je tento:

**Buďte bdělí, stůjte pevně ve víře, buďte stateční a silní!** (1. Korintským 16:13)

Tento verš povzbuzuje křesťany k tomu, aby byli aktivní, odvážní a pevní ve své víře v Boha. Tyto vlastnosti jsou důležité i pro hokejisty, kteří musí být pozorní, odhodlaní a fyzicky i psychicky zdatní. Hokej je také sportem týmovým, který vyžaduje spolupráci a vzájemnou podporu mezi hráči. To je v souladu s biblickým přikázáním milovat bližního jako sebe samého a být jedno tělo v Kristu.

Dále pak (spolu s tím i vytvořit obrazy ve Vermeerově stylu: "Ježíš a jeho učedníci hrají hokej proti židovské radě"):

"Napiš kázání na 1. Korintským 16:13 jako letniční kazatel, které má vrcholit tím, že kdo chce být spasen, musí hrát hokej":


Milí bratři a sestry v Korintě,

dnes bych vám chtěl promluvit o verši z prvního listu apoštola Pavla, který jste si jistě dobře zapamatovali. Je to 1. Korintským 16:13 , kde Pavel píše: "Buďte bdělí, stůjte pevně ve víře, buďte stateční a silní!"  

Toto je výzva pro každého z nás, kdo jsme se rozhodli následovat Ježíše Krista. Pavel nám říká, abychom byli bdělí, to znamená abychom neusnuli na vavřínech, ale abychom byli vždycky připraveni na to, co nám Pán připravil. Abychom byli bdělí, potřebujeme se modlit a číst Boží slovo.

Pavel nám také říká, abychom stáli pevně ve víře. To znamená, že nebudeme pochybovat o tom, co Bůh pro nás udělal a co slíbil. Abychom stáli pevně ve víře, potřebujeme se spoléhat na Boží milost a sílu.

Pavel nám dále říká, abychom byli stateční a silní. To znamená, že nebudeme ustupovat před nepřáteli a problémy, ale že budeme odvážně svědčit o Kristu a bojovat proti hříchu. Abychom byli stateční a silní, potřebujeme se opírat o Boží moc a lásku.

Milovaní, toto je Boží plán pro nás. Chce, abychom byli bdělí, pevní ve víře, stateční a silní. A víte co? Jeden ze způsobů, jak toho dosáhnout, je hrát hokej! Ano, slyšeli jste dobře. Hokej je sport pro ty, kdo chtějí být bdělí, pevní ve víře, stateční a silní.

Hokej je sport pro bdělé. Musíte být neustále pozorní na to, co se děje na ledě, kde je puk, kde jsou vaši spoluhráči a soupeři. Musíte být schopni rychle reagovat na každou situaci.

Hokej je sport pro pevné ve víře. Musíte věřit v sebe i v svůj tým. Musíte věřit v to, že můžete vyhrát každý zápas i celý turnaj.

Hokej je sport pro statečné a silné. Musíte být odvážní vstoupit do souboje o puk i do bitky s protivníkem. Musíte být silní fyzicky i psychicky.

Milovaní, hokej je sport pro křesťany! Kdo chce být spasen, musí hrát hokej! Hokej je dar od Boha pro nás! Hokej je cesta k nebi!

Proto vás dnes vyzývám: Přidejte se k nám! Přijďte hrát hokej! Přijďte být bdělí, pevní ve víře, stateční a silní! Přijďte být spaseni!

3 komentáře:

  1. Budeš zítra v práci? Jedu k vám do Náchoda na výběrové řízení.... Rád Tě zase jednou uvidím... jas

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho za dobré nepovažuji. AI prokázala, že vršením pobožných floskulí se dá v kázáních doložit jakákoliv kravina.

    OdpovědětVymazat

P‌ravidla diskuse:

1. mluvit věcně, výstižně a ne zbytečně dlouze.
2. mluvit k věci.
3. nechat mluvit i domluvit a vnímat druhé.
4. reagovat na řečené, ne na domněnky.
5. nepodsouvat, co druhý neřekl.
6. nevyvracet, co druhý netvrdí.
7. respektovat čest oponenta.
‌8. oponent není satan ani třídní nepřítel, ani není nemocný.
9‌. pravda se dokazuje argumenty, ne silou hlasu, velkými písmeny ani hrozbami a nadávkami.
1‌0. jiný názor je třeba pochopit, i když ne nutně přijmout, zásadně však není tvým úkolem ho potřít.
" ... lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš." (Jk 1, 20)

SLUŠNÝ ČLOVĚK MÁ JMÉNO, ANONYM JE HNUSNÝ SRAB A JEN NICKY POUŽÍVAJÍ NICKY!