Prohledat tento blog

2022-02-02

Whoopi Goldbergová v soukolí blbosti.

 Mekkou blbosti amerického fundamentalismu a z ní plynoucích represí je stát Tennessee. Je to ten stát, který se proslavil tzv. Opičím procesem. Aby nepřišel o svoji pověst, přidala jeho školská rada nové rozhodnutí, které by určitě u nás dokázali vymyslet leda radní města Kocourkova. Rozhodli vyloučit ze školních knihoven místo Darwina tentokrát komiks Maus. Ten sice nepovažuji za moc zdařilé dílo, i když se samozřejmě zabývá vážným tématem, holokaustem. Vadí mi, jak jsou tam vypodobněni Poláci, myslím totiž, že je to vůči nim nefér. Ale "moudří" radní narazili na mnohem závažnější problém: považte, v knize, která se zabývá utrpením především Židů v koncentračních táborech, se objevují klení, nadávky a, hrůzo nepopsatelná, nazí lidé! No nešokovalo by vás to? Co je proti tomu zde popisovaná fyzická likvidace jednoho národa! A tak zase jednou zbožná blbost vydala své květy i s ovocem. Vyšel zákaz. Ale zdá se, že bohyni hlouposti to ještě nestačilo. Rozhodnutí školské rady v Tennessee totiž rozpoutalo úplné orgie lidské tuposti a kretenismu.

    Podivné rozhodnutí vyvolalo mnoho diskusí i u nás na internetu a sociálních sítích. V americké televizní stanici ABC v pořadu moderovaném i u nás slavnou herečkou tmavé pleti Whoopi Goldbergovou se k němu 31. 1. 2022 stočila diskuse také. V jejím rámci vyjádřila moderátorka pochybnost, zda při holokaustu šlo o rasismus, když to byl konflikt dvou etnik bílé rasy? Doslova řekla, že to byl mezietnický konflikt, ne rasový. Teď už nešlo jen o tupostí pověstný stát Tennessee. Vibrace hlouposti rozvlnily klima na celé planetě, dorazily dokonce i k nám. Okamžitě zareagovaly židovské obce, že se ten výrok dotkl mnoha jejích členů. Ředitelka stanice pohotově herečku za tyto výroky na dva týdny suspendovala. Ale český bulvární list Expres, rozpálený spravedlivým rozhořčením, vyjádřil 2. 2. 2022 přesvědčení, že by běloch za takový projev dostal větší pálku, proto se téhož dožaduje i pro černošku. A najde se toho víc.

    Whoopi Goldbergerová se "dotýká citů" lidí opakovaně. Tak se například zastala kolegy obviněného ze sexuálního obtěžování tím, že dokud nerozhodne soud, bude pro ni kolega nevinný. Nedopustila se tím ničeho víc, než že se postavila za presumpci neviny, která by v každé slušné společnosti měla platit. Ale tím se prý dotkla citů obtěžovaných žen. Slušní lidé, kteří se tak perou za jejich city, dokonce považovali za svoji morální povinnost bombardovat herečku rozhořčenými telefonáty, dopisy a výhrůžkami, dokonce i smrtí. To máme ale mravné a čestné lidi mezi sebou!

Nyní tedy zpochybnila holokaust. Čím prosím, vy spravedliví? Herečka nikde neřekla, že by to bylo v pořádku, nebo že by vina nacistů na průmyslové likvidaci jednoho národa byla o něco menší tím, že by nebyla rasistická. Hereččina argumentace je samozřejmě divná, související s jejím osobním vnímáním rasismu, ale sotva nemorální či dokonce zločinná. Avšak u mnoha lidí je už dávno myšlení vytěsněno emocemi, především "spravedlivým" zápalem, rozhořčením a naštváváním se téměř na povel. Cožpak tolik záleží na tom, zda to zapadne do kategorie rasismu nebo ne?

Herečka ostatně i v onom výroku prohlásila holokaust za zločin, jen se nahlas zamyslela nad definicí rasy a rasismu. Minimálně upozornila na určité mezery ve vymezení těchto pojmů. Rozhodně však nespáchala nic, za co by měla být trestána, co by se mělo kohokoliv dotknout. I její omlouvání se za tyto výroky považuji za zbytečné.

A tak mlýny blbosti se točí dál, teď dokonce melou slavnou černošku, a to pod "ušlechtilou" záminkou boje proti rasismu, i u nás! Nastávají orgie všech, kdo si z boje proti rasismu i z utrpení Židovského národa udělali kšeft.

Žádné komentáře:

Okomentovat

P‌ravidla diskuse:

1. mluvit věcně, výstižně a ne zbytečně dlouze.
2. mluvit k věci.
3. nechat mluvit i domluvit a vnímat druhé.
4. reagovat na řečené, ne na domněnky.
5. nepodsouvat, co druhý neřekl.
6. nevyvracet, co druhý netvrdí.
7. respektovat čest oponenta.
‌8. oponent není satan ani třídní nepřítel, ani není nemocný.
9‌. pravda se dokazuje argumenty, ne silou hlasu, velkými písmeny ani hrozbami a nadávkami.
1‌0. jiný názor je třeba pochopit, i když ne nutně přijmout, zásadně však není tvým úkolem ho potřít.
" ... lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš." (Jk 1, 20)

SLUŠNÝ ČLOVĚK MÁ JMÉNO, ANONYM JE HNUSNÝ SRAB A JEN NICKY POUŽÍVAJÍ NICKY!